Plopsaland mag dan toch open blijven

Het pretpark Plopsaland in De Panne krijgt een nieuwe milieuvergunning. Die had het park al enkele maanden niet meer, waardoor het met sluiten bedreigd was. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan de vergunning die de hinder voor de buurt moeten beperken.

Het provinciebestuur heeft het park een nieuwe vergunning gegeven. Aan de vergunning zijn voorwaarden verbonden die de problemen in de buurt zoals lawaai moeten verminderen. Zo moet Plopsaland binnen de zes maanden extra geluidsmetingen bezorgen. "Pas als die in orde zijn, kan het park Heidi The Ride (een nieuwe houten rollercoaster) in gebruik nemen", zegt gedeputeerde van het provinciebestuur Bart Naeyaert (CD&V) aan Radio 2.

De buurt klaagt ook over het drukke verkeer rond het park, vooral in de zomermaanden. Ook om dat probleem op te lossen komt er een opvolgingscommissie.