UGent en KU Leuven reiken samen eredoctoraat uit aan Angela Merkel

De UGent en de KU Leuven reiken binnenkort samen een eredoctoraat uit aan Angela Merkel. De Duitse bondskanselier wordt onderscheiden tijdens een academische plechtigheid op 12 januari in Brussel.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Angela Merkel ontvangt het eredoctoraat vanwege haar diplomatieke en politieke inspanningen om de politieke sterkte van Europa uit te bouwen, en de waarden te verdedigen die ons continent toelaten om in verscheidenheid toch eenheid te vinden.

Rector Anne De Paepe van de UGent en rector Rik Torfs van de KU Leuven zullen het eredoctoraat uitreiken tijdens een academische zitting op 12 januari in Brussel. Premier Charles Michel en Vlaams minister-president Geert Bourgeois zullen op de plechtigheid aanwezig zijn.