Val van Aleppo is "keerpunt in de geschiedenis" volgens Assad

In een video-boodschap heeft de Syrische president Assad de val van Aleppo "een keerpunt in de geschiedenis" genoemd. Sommige momenten verdelen de geschiedenis in een voor en een na, zegt Assad, en hij meent dat de val van Aleppo zo'n moment is.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

"Belangrijke momenten veranderen tijd in geschiedenis", zo begint Assad zijn toespraak. "We zeggen "voor Christus" en "na Christus". We zeggen "voor de openbaring aan Mohammed" en "na de openbaring aan Mohammed". We maken een verschil tussen de politieke toestand voor en na de val van de Sovjetunie."

Ook wat Assad "de bevrijding van Aleppo noemt, is volgens hem zo'n moment. "We zullen zeggen dat niet alleen de Syrische toestand, maar ook de regionale en internationale situatie anders is voor en na de val van Aleppo. Hier is tijd geschiedenis geworden."

"Aleppo, dat zijn de burgers van de stad en hun verzet, de moed van het Syrische leger en iedere Syrische burger die Aleppo en zijn hele land steunde. Zij zijn allemaal geschiedenis", klinkt het nog. "De geschiedenis die nu is geschreven", noemt Assad groter dan de felicitaties die hij nu van alle kanten zegt te krijgen.

Bekijk hier de toespraak (in het Arabisch) die Assad op Twitter zette: