"Home" van Fien Troch gelauwerd in Les Arcs

"Home" van de Belgische cineaste Fien Troch heeft de grote prijs van de jury gewonnen op het Europees Filmfestival van Les Arcs in Frankrijk. Troch bedankte de jury in een videoboodschap voor de onderscheiding. "Home" verschijnt in de Belgische bioscopen op 11 januari 2017.

"Home" van Fien Troch is alweer in de prijzen gevallen op een  filmfestival. Na onderscheidingen in Venetië, Toronto en Los Angels heeft de vierde langspeelfilm van de cineaste de grote prijs van de jury van het Filmfestival van Les Arcs in Frankrijk gewonnen.

Het Europees Filmfsetival van Les Arcs werd opgericht in 2009 met als doel de verscheidenheid en het talent van de Europese film in de verf te zetten. "Home" is de eerste Belgische film die er de grote prijs van de jury in ontvangst mag nemen.

"Home" vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Ze hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. De hoofdrollen worden vertolkt door Sebastian Van Dun, Loïc Batog, Karlijn Sileghem, Els Dottermans en Jeroen Perceval.

De Belgische release van "Home" is gepland voor 11 januari 2017. Het is de vierde langspeelfilm van Fien Troch, na "Een ander zijn geluk", "Unspoken" en "Kid".