Britse popsterren en parlementsleden zingen voor Jo Cox

De herdenkingssingle die Britse popsterren en parlementsleden voor de vermoorde politica Jo Cox hebben opgenomen, is uitgekomen. Het gaat om een cover van "You can't always get what you want" van de Rolling Stones. De winst gaat naar het goede doel.

Exact vijf maanden nadat Jo Cox is vermoord, verschijnt een herdenkingssingle om haar te eren. Verschillende Britse popsterren als David Gray, Ricky Wilson, Steve Harley en KT Tunstall verleenden hun medewerking, net als meerdere parlementsleden. Zelf was Cox eveneens parlementslid voor Labour.

De single is een cover van "You can't always get what you want" van de Rolling Stones. De opbrengst gaat naar de Jo Cox Foundation die het geld onder verschillende goede doelen zal verdelen. De Rolling Stones zien af van de royalties.

Cox is op 16 juni op straat door een extreemrechtse man aangevallen met een mes, luttele dagen voor het brexitreferendum. Ze overleed later in het ziekenhuis. Ze stond bekend als een tegenstander van de brexit en ze ijverde voor het lot van vluchtelingen. Haar moordenaar is recent tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.