Cuba wil miljoenenschuld aflossen met rum

Cuba heeft een ongewoon voorstel gedaan om de miljoenenschuld aan Tsjechië af te lossen. Dat bericht de BBC. Cuba zou volgens ambtenaren van het Tsjechische ministerie van Financiën gevraagd hebben te betalen in flessen van hun bekende rum.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Cuba heeft een schuld van zo'n 264 miljoen euro aan de Tsjechische overheid. Hun schuld dateert al van de Koude Oorlog. Toen maakte zowel Cuba als het voormalige Tsjecho-Slowakije deel uit van het communistisch blok.

Cuba heeft niet genoeg geld om die schuld af te lossen, maar bezit wel een enorme hoeveelheid rum. Het Tsjechische ministerie van Financiën staat niet weigerachtig tegenover het aanbod. Volgens BBC verklaarde het ministerie dat een terugbetaling mogelijk is in ofwel rum, ofwel in farmaceutische drugs. Maar een deel van het geld zouden ze graag contant terugkrijgen.