Nieuwe spoorbaas Dutordoir: "Ik houd van complexiteit"

Premier Charles Michel en minister van Mobiliteit François Bellot hebben op een persconferentie Sophie Dutordoir voorgesteld als nieuwe CEO van de NMBS. Dutordoir beseft dat ze voor grote uitdagingen staat - de NMBS moderniseren- maar is daar niet bang voor omdat ze van complexe situaties houdt.

Dutordoir stelde zichzelf voor als een hardwerkende, rigoureuze en warme vrouw die respect heeft voor de aandeelhouder, het personeel, de vakbonden en de reizigers. De NMBS beschikt volgens haar over twee grote troeven: een grote competentie en een grote loyaliteit.

De nieuwe spoorbaas is van plan om de NMB te moderniseren en mee te laten evolueren met de tijd. Ze beseft dat dat een grote uitdaging is, maar zegt dat ze goed omringd is om haar taak uit te oefenen. Bovendien houdt ze naar eigen zeggen van complexiteit, een eigenschap die haar waarschijnlijk goed van pas zal komen.

Dutordoir neemt enkele weken de tijd om zich in te werken in haar nieuwe rol. Volgende week heeft ze al gesprekken met de regering en haar voorganger Jo Cornu. Minister van Mobiliteit Bellot gaf aan dat er dringend enkele belangrijke beslissingen moeten worden genomen. Over twee tot drie maanden wil Dutrodoir dan naar buiten komen met haar moderniseringsplannen. Daarbij moet de reiziger centraal staan.

Bekijk: portret van de nieuwe CEO van de NMBS

Bekijk: Bart Verhulst geeft meer uitleg bij benoeming Dutordoir