Nine Inch Nails brengt nieuwe ep uit

De Amerikaanse industrial rockband Nine Inch Nails heeft na drie jaar windstilte nieuw werk opgenomen. Vanaf 23 december wordt de ep "Not the actual events" te koop aangeboden op de website van Nine Inch Nails. Dat meldt zanger en frontman Trent Reznor aan Pitchfork.
(c) Johan Poelmans - klinikartistik.be

Ninie Inch Nails heeft de release van de ep "Not the actual events" aangekondigd voor volgende week vrijdag 23 december. Het is het eerste nieuwe werk van de groep sinds de release van "Hesitation marks" uit 2013.

"Het is een onvriendelijke en ondoordringbare plaat die we moesten maken. Het wordt een ep omdat het ideale format was om dit verhaal te vertellen", meldt Trent Reznor van Nine Inch Nails aan Pitchfork. Een ep schippert met het aantal nummers tussen een single en een volledig album.

Nine Inch Nails is een van de invloedrijkste bands uit de Amerikaanse industrial scene. Het bekendste nummer van de band is "Hurt". Het nummer stond in 1994 op het tweede album van Nine Inch Nails "The downward spiral" en gaat over de depressie van Reznor. De cover van Johnny Cash uit 2003 maakte het nummer bekend bij het brede publiek.