Spin-off "How I met your mother" in de maak

20th TV werkt aan een spin-off van "How I met your mother", de succesvolle serie die van 2005 tot 2014 op CBS liep. Dat meldt The Hollywood Reporter. De nieuwe reeks zal "How I met your father" heten.
Capital Pictures
De cast van "How I met your mother".

Tweede keer, goede keer: nadat een eerste spin-off "How I met your dad" in 2014 na een pilootaflevering een stille dood is gestorven, werkt 20th TV aan een nieuwe spin-off van "How I met your mother". Die zal "How I met your father" heten en vertelt het verhaal vanuit het standpunt van een vrouw.

Het scenario van "How I met your father" is niet meer van de hand van de oorspronkelijke scenaristen Carter Bays en Craig Thomas, maar wel van Isaac Aptaker en Elizabeth Berger. Zij schreven eerder het scenario van "This is us". Bays en Thomas blijven wel aan boord als uitvoerend producent.

Ook de originele acteurs van "How I met your mother" keren niet terug. De cast van "How I met your father" zal uit andere acteurs bestaan die bovendien andere personages vertolken.

De oorspronkelijke reeks "How I met your mother" maakte van de hoofdrolspelers Josh Radnor, Alyson Hannigan, Jason Segel, Neil Patrick Harris en Cobie Smulders grote sterren in de VS en daarbuiten. Het verhaal concentreerde zich op het personage Ted (een rol van Radnor) en hoe hij de moeder van zijn kinderen had ontmoet. De serie was ook bij ons te zien op Q2.