Antifascistische betogers richten vernielingen aan in Brussel

In de Europese wijk in Brussel hebben een honderdtal antifascistische betogers vernielingen aangericht. 56 mensen zijn opgepakt, intussen is het weer rustig.

De manifestanten betoogden tegen een congres van Europese extreemrechtse organisaties, maar begonnen amok te maken. "Ze hebben een auto vernield, hebben zaken gegooid naar de politie, er is ook een ruit van een KBC-kantoor gesneuveld net als een bushokje", zegt VRT-journaliste Nina Verhaeghe die het spoor van de betoging volgde.

De amokmakers trokken via de Kleine Ring verder naar de Naamsepoort, waar verschillende tientallen mensen werden opgepakt. "Het was een kat-en-muisspel tussen hen en de politie. Nu zien we de betogers zitten op de grond en ze worden ingeladen in de politiewagens", aldus Nina Verhaeghe.

Intussen is alles opnieuw rustig.