Autobom eist minstens 13 dodelijke slachtoffers op Turkse bus vol militairen

Een ontploffing vlak bij een bus in de Turkse provincie Kayseri in het centrum van het land heeft verschillende slachtoffers geëist. De passagiers op de bus waren burgers en soldaten wiens dienst gedaan was. Er is sprake van 13 doden en 55 gewonden. President Erdogan heeft in een verklaring gezegd dat de PKK verantwoordelijk is voor de aanslag.

In de Turkse provincie Kayseri, dichtbij de universiteit van Erciyes zou een bus geraakt zijn toen hij voorbij een auto met explosieven reed. Turkse bronnen spreken van een terroristische aanslag. Op de bus zaten militairen die verlof hadden. 

Tv-beelden tonen dat de bus gereduceerd werd tot een smeulend wrak. Het Turkse leger bevestigt dat er minstens 13 militairen bij de aanslag om het leven kwamen. Minstens 55 andere personen raakten gewond. Zes mensen zouden in kritieke toestand verkeren, bevestigt de Turkse minister van Binnenlandse Zaken. Naast militairen zouden er ook burgers op de bus hebben gezeten. 

In een verklaring zei president Erdogan dat de "separatistische terroristische organisatie" verantwoordelijk is voor de aanslag. Erdogan gebruikt die term vaak om naar de afscheidingsbeweging PKK te verwijzen.

De Turkse premier Binali Yildirim heeft een tijdelijke mediablack-out opgelegd over de berichtgeving van de explosie.

De explosie komt er een week nadat 44 mensen gedood werden bij een bomaanslag in Istanbul. Die aanslag werd opgeëist door Koerdische militanten. De Turkse vicepremier ziet gelijkenissen tussen de twee aanslagen.