Brussels Airport gaat in de tegenaanval met krantenadvertenties

Brussels Airport pakt vandaag uit met een opmerkelijk initiatief. In paginagrote advertenties in een aantal kranten zet ze 5 feiten op een rij, met de duidelijke bedoeling een coherent vluchtrouteplan af te dwingen bij de politiek.

In verschillende kranten staat vandaag een pagina-grote advertentie van Brussels Airport. Daarin wil de luchthaven naar eigen zeggen 5 feiten op een rijtje zetten.

Dit zijn ze

  • 3.000 Brusselaars en 14.600 Vlamingen werken elke dag op Brussels Airport.
  • Het aantal omwonenden dat geluidsoverlast ondervindt van de luchthaven is met meer dan 50% gedaald sinds 2000.
  • Brussels Airport is niet de enige luchthaven die dicht bij een grote stad ligt.
  • Vrachtvervoer weghalen van Brussels Airport is economische en sociale zelfmoord.
  • Een vliegwet moet een einde stellen aan een kafkaiaanse situatie.

Brussels Airport wil op die manier reageren op de commotie van de afgelopen weken over de geluidsnormen. Nu gelden boven Brussel strengere normen dan in Vlaanderen.

Nathalie Van Impe van Brussels Airport: "Er worden heel veel onwaarheden of halve waarheden vertelt over ons. Daarom is het heel belangrijk om, in naam van de 60.000 mensen die op de luchthaven werken, om een aantal zaken op een rijtje te zetten.

Het doel is duidelijk om het economische belang van de luchthaven in de verf te zetten, en aan te sturen op een duidelijk plan vanuit de politiek voor de fel bediscussieerde vluchtroutes. "We zeggen al jaren dat  er een stabiel en chorerent wettelijk kader moet komen voor de vluchtroutes."