Dader van zinloos geweld in Berlijn opgepakt

De Duitse politie heeft de dader opgepakt die eind oktober een vrouw in de metro van Berlijn van de trap had getrapt. Het gaat om een 27-jarige man die met de bus uit Frankrijk terugkwam.

Op de bewakingsbeelden van de metro is te zien hoe een vrouw de trap van de metro afloopt. Plotseling komen enkele andere mannen in beeld en een van hen geeft de vrouw een trap in de rug zodat ze voorover naar beneden valt en daarbij een arm breekt.

Eerder was al een jongere broer van de dader door de politie opgepakt, maar hij werd weer vrijgelaten omdat hem niets  ten laste kon worden gelegd. De politie zocht de dader nadien in zijn huis, maar hij bleek verdwenen te zijn.

Vandaag heeft de politie de man uiteindelijk toch gevonden. Een woordvoerder van Justitie zegt dat hij werd opgepakt in een bus die uit Frankrijk kwam.

De hele zaak heeft een debat uitgelokt in Duitsland over de vraag of de beelden uit de metro niet vroeger verspreid hadden moeten worden. De politie wachtte in dit geval meer dan twee weken en verspreidde ze pas officieel nadat Bild ze op haar website had gezet.