David Hockney krijgt museum in geboortestad Bradford

De Britse schilder David Hockney wordt begin juli gevierd in zijn geboortestad Bradford. Twee dagen voor zijn 80e verjaardag op 9 juli opent een permanente galerij in het museum Cartwright Hall die aan het werk van David Hockney gewijd wordt. Cartwright Hall bezit de grootste openbare collectie met werken van de kunstenaar uit zijn vroege periode.

Het museum Cartwright Hall in Bradford heeft aangekondigd dat in juli een permanente galerij wordt geopend met werk van David Hockney. De Britse schilder is een van de bekendste inwoners van de stad in het noorden van Engeland.

De David Hockney Gallery zal geopend worden op 7 juli, twee dagen voor de 80e verjaardag van de schilder. "Als kind ging ik heel graag naar Cartwright Hall. Het was zowat de enige plaats in Bradford waar je naar echte schilderijen kon gaan kijken", reageert David Hockney.

De galerij zal werk uit het volledige oeuvre van Hockney tentoonstellen, met schetsen, bekende schilderijen en zijn mùeest recente iPadtekeningen.

David Hockney is in 1937 geboren in Bradford en studeerde er aan de academie tot zijn 20e. Daarna verhuisde de kunstenaar naar Londen en studeerde hij aan het Royal College of Art. Hockney groeide in het tweede deel van de 20e eeuw uit tot een van de bekendste Britse hedendaagse kunstenaars.