Opnieuw drie mannen in verdenking gesteld voor aanslag in Nice

Er zijn opnieuw drie mensen in verdenking gesteld voor de aanslag in Nice op 14 juli. Het gaat om twee Albanezen en een Tunesiër. Volgens het Franse parket hebben ze de dader van de dodelijke aanslag geholpen aan wapens.

De drie mannen werden maandag in Nice zelf opgepakt, samen met zeven anderen. Die zeven werden intussen alweer vrijgelaten, maar de drie werden officieel in verdenking gesteld en in voorlopige hechtenis geplaatst. Een 31-jarige man uit Tunesië wordt verdacht van bendevorming met terroristisch oogmerk, een 24 en 36-jarige Albanees zijn volgens de Franse gerechtelijke autoriteiten medeplichtig aan die bendevorming.

De verdachten maken deel uit van de entourage van een Franco-Tunesiër en een Albanees koppel die in juli al in verdenking werden gesteld omdat ze wapens zouden hebben verkocht aan de dader van de aanslag op de Promenade des Anglais. Die kostte aan 86 mensen het leven en werd opgeëist door terreurgroep IS.

In totaal zijn nu al negen mensen in verdenking gesteld in het onderzoek naar de aanslag in Nice, de dader zelf werd tijdens de aanslag doodgeschoten door de politie. Zes maanden na de aanslag proberen onderzoekers nog steeds een preciezer beeld te schetsen van de persoonlijkheid, motieven en entourage van de terrorist.