Twee personen opgepakt na peppersprayincident in Sportpaleis

Tijdens het eerste van vier optredens van Dimitri Vegas & Like Mike in het Sportpaleis in Antwerpen zijn twee jonge mannen van 17 en 19 opgepakt na een incident met pepperspray. Like Mike moest vroegtijdig stoppen met de show na een misstap op het podium. "Er was een probleem met een loopbrug", legt Dimitri Vegas uit op MNM.

Gisteravond hebben ongeveer 20.000 mensen het eerste van vier concerten van de dj-broers Dimitri Vegas en Like Mike bijgewoond in het Sportpaleis in Antwerpen. Iets voor 22.30 uur werd plots pepperspray in het rond gespoten. De Sportpaleis Groep vermoedt dat het om een afleidingstactiek gaat om het publiek in de consternatie te bestelen. De show is evenwel gewoon kunnen doorgaan.

Volgens de Antwerpse politie, die onder meer vanwege het terreurdreigingsniveau aanwezig is - zowel herkenbaar als onherkenbaar - spreken de processen-verbaal momenteel van zo'n tien personen die werden bevangen door het goedje. Vijf van hen werden verzorgd door het Rode Kruis. Niemand moest worden afgevoerd.

De juiste feiten worden nog onderzocht, maar de politie bevestigt alvast dat er twee personen zijn gearresteerd op verdenking van poging tot diefstal. Het gaat om twee mannen van 17 en 19 jaar oud.

Een van de verdachten heeft volgens de politie een slag gekregen. Volgens Peter Dobbels, veiligheidsverantwoordelijke binnen de Sportpaleis Groep, gebeurde dat mogelijk door een van de slachtoffers, nadat die een verdachte had herkend. De twee arrestanten zouden zijn aangeduid nadat ze de vlucht zouden hebben genomen en daarbij enkele gsm-toestellen lieten vallen.

Dobbels zegt dat het moeilijk is om 20.000 bezoekers zeer intensief te fouilleren op zaken als pepperspray, maar geeft aan dat er bij de volgende shows toch grondiger te werk zal worden gegaan bij personen die er mogelijk verdacht uitzien.

Like Mike moet optreden vroegtijdig stoppen na misstap op podium

Tijdens hun eerste van vier shows in het Sportpaleis heeft Like Mike zich verwond bij een misstap op het podium. Zijn broer draaide voort, samen met de volgende gast. "Blij dat niemand anders dan ik gewond is geraakt", meldde hij op Twitter.

"Het gaat eigenlijk om een heel stom accident door adrenaline en de vaart van de show", zegt Debby Wilmsen van de organisatie. "In het midden van de show komt er een brug naar beneden naar een ander podium. Toen ze van dat podium teruggingen, vertrok Dimi (Dimitri Vegas, red.) en Mike wilde hem met enige snelheid volgen. Hij misstapte zich tussen het ene podium en de loopbrug. Daarbij bezeerde hij zijn hand en zijn oogkas."

"Het was een technisch probleem dat nooit gevaarlijk is geweest voor het publiek. Ik ben een geblokkeerde loopbrug opgeklommen en Like Mike volgde. Maar toen zwaaide de brug en werd hij geraakt aan zijn oog", verduidelijkt Dimitri Vegas op MNM.

Michael Thivaois - zoals Like Mike echt heet - kwam op de microblogsite Twitter kort terug op het incident. Hij publiceerde een foto van zijn aangezicht, waarop een gezwollen linkeroogkas te zien valt met een bloeduitstorting. "Blij dat niemand anders dan ik gewond is geraakt", klonk het daarbij.

Meest gelezen