Bijna 50 doden bij zelfmoordaanslag in Jemen

Een zelfmoordaanslag in Aden in Jemen heeft aan 49 mensen het leven gekost. Volgens de lokale overheid gaat het om een zelfmoordaanslag. De terreurgroep IS heeft de aanslag intussen opgeëist.
AFP or licensors

Behalve de doden raakten ook vele anderen raakten gewond, zo melden militaire en medische bronnen. De aanslag vond plaats toen de militairen aan een legerbasis verzamelden om hun soldij in ontvangst te nemen.

Een zelfmoordterrorist mengde zich tussen de soldaten, die aan een legerbasis stonden te wachten. Hij bracht er zijn explosieven tot ontploffing, met de zware dodentol tot gevolg. De Jemenitische overheid meldt dat er 49 mensen zijn omgekomen. IS heeft de aanslag intussen opgeëist.

De aanslag komt een week na een gelijkaardige aanval met 48 doden, die ook werd opgeëist door Islamitische Staat. Ook daar stonden de soldaten te wachten op hun soldij.