Eerste warmathon brengt 38.370 euro op

De eerste warmathon van Music For Life heeft 38.700 euro in het laatje gebracht, een eerste hoogtepunt van de Warmste Week die vanmorgen van start is gegaan. Stijn Van de Voorde stak de vlam op de VRT-toren aan en Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems zijn begonnen aan een marathonuitzending van een week.

Meer dan 3.800 lopers kwamen naar Brussel om deel te nemen aan de wamathon aan de voet van het Atomium. Ze steunden zo meer dan duizend goede doelen. Ook koning Filip en drie van zijn kinderen kwamen meelopen. Het ging om de eerste warmathon in een reeks van zes. Morgen wordt er in Hasselt gelopen.

Zes dagen muziek vanuit Boom

De eerste dag van De Warmste Week van Music For Life kwam vanmorgen rustig op gang, met enkele tientallen bezoekers in Boom. De komende dagen worden duizenden mensen verwacht op provinciedomein De Schorre.

Het eerste uur van de marathonuitzending werd gepresenteerd door de drie presentatoren Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems. Om 9 uur nam Eva De Roo de eerste solopresentatie voor haar rekening.

De Warmste Week van Music For Life loopt nog tot zaterdagavond 18 uur. Er zijn meer dan 1.300 goede doelen geselecteerd voor de inzamelingsactie van de openbare omroep. Vorig jaar bracht de inzamelingsactie van de VRT 5,1 miljoen euro op.

De komende dagen zullen er zes benefietconcerten gespeeld worden in de concerttent The Flame in De Schorre in Boom. Die concerten waren in een mum van tijd uitverkocht. Vanavond bjit Jamie Lidell de spits af met een optreden voor Make-A-Wish. Daarna volgen optredens van Goose, Tom Odell, Lost Frequencies, Bazart en Dua Lipa.