Ook kerstcadeaus worden steeds meer online gekocht

De Belg doet steeds meer aankopen via internet. Volgens cijfers van Worldline is het onlineshoppen dit jaar met tien procent gestegen. Die tendens zet zich ook door in de aankopen voor Kerstmis
Jonas Hamers / ImageGlobe

Cijfers voor de kerstaankopen zijn er nog niet, maar we kunnen ervan uitgaan dat er dit jaar meer dan ooit kerstcadeaus online zijn gekocht. Dit weekend was overigens een van de drukste periodes in de winkels. In totaal zijn er meer dan 12 miljoen bankverrichtingen geweest. 

De winkels hebben het overigens dit weekend drie procent beter gedaan dan vorig jaar. Dat moet blijken uit een telefoonronde van het NSZ, het Nationaal Syndicaat van Zelfstandigen. De koopzondagen voor Kerstmis waren de afgelopen vijf jaar overigens altijd een succes. Er is maar één probleem: winkeldieven en zakkenriollers zijn deze tijd van het jaar ook extra actief.