Schietpartijen in Jordanië eisen zeven slachtoffers

Bij verschillende schietpartijen in Jordanië zijn zeven mensen om het leven gekomen. Negen anderen raakten gewond. Onder de slachtoffers zijn vier politieagenten en twee Jordaanse burgers en een Canadese toeriste.

De aanslag gebeurde in de stad Karak, die op iets meer dan 100 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Amman ligt. Onder meer meer twee politiepatrouilles werden onder vuur genomen.

De veiligheidsdiensten konden de aanvallers achtervolgen, maar die verschansten zich in een oude kruisvaardersburcht, een toeristische trekpleister. De Canadese toeriste zou omgekomen zijn in het vuurgevecht tussen de politie en de gewapende mannen.

De politie kon de aanvallers uit de burcht verdrijven en heeft vier  mannen die automatische wapens droegen neergeschoten. In een schuilplaats heeft de politie ook grote hoeveelheden wapens, explosieven en zelfmoordgordels gevonden.