39 Russische militairen overleven vliegcrash

In Rusland is afgelopen nacht een militair vliegtuig met 39 mensen aan boord hard neergekomen bij een noodlanding. De landing was zo hard dat het toestel in drie stukken brak, maar de 39 inzittenden hebben de crash overleefd, maar 16 inzittenden zijn er wel erg aan toe.

Het vliegtuig, type Iljoesjin Il-18, had 32 passagiers en 7 crewleden aan boord en was opgestegen in Jekaterinenburg. Het propellervliegtuig stortte neer in de buurt van het dorpje Tiksi in de regio Jakoetië, in Siberië. Volgens de verschillende Russische persagentschappen vielen daarbij zestien zwaargewonden.

"Alle passagiers en crewleden hebben het overleefd. Zestien personen zijn zwaargewond geraakt. Reddingshelikopters hebben 23 mensen overgebracht naar regionale ziekenhuizen in Tiksi", meldt het Russische ministerie van Defensie.

Het vliegtuig zou in drie zijn gebroken, maar na de crash zou er geen brand zijn ontstaan.

Meest gelezen