"Dab" is uitgeroepen tot "Kinderwoord van het jaar"

De kijkers van Ketnet hebben de naam van een populaire dansmove uit de hiphop verkozen tot het woord van het voorbije jaar. Dab won met meer dan vijftig procent van de stemmen voor de andere genomineerden: bestie, bottleflip, nice en prank.

Dab is door de kijkers van Ketnet uitgeroepen tot "Kinderwoord van het jaar". De winnaar van de taalpoll is vanavond bekendgemaakt in "Karrewiet", het jeugdjournaal van Ketnet.

Dab won "Kinderwoord van het jaar" met 57 procent van de stemmen. Het woord is de naam voor een dansmove uit de hiphop die dezer dagen bijzonder populair is. Het is een soort juichbeweging waarbij de neus naar de binnenkant van een gebogen arm wordt gebracht, terwijl de andere arm gestrekt wordt.

"De keuze voor dab als "Kinderwoord van het jaar" toont andermaal hoe kinderen en jongeren op een speelse, creatieve en dynamische manier omgaan met taal, hoe ze beïnvloed worden door de media en hoe ze het taalgebruik van rolmodellen oppikken", meldt Ketnet.

De andere genomineerde woorden voor "Kinderwoord van het jaar 2016" waren bestie (beste vriend of vriendin), bottleflip (handigheid met waterflesje), nice (leuk, cool) en prank (grap, iemand beetnemen).

Het is de zesde keer dat Ketnet aan de vooravond van de bekendmaking van het "Woord van het jaar" het "Kinderwoord van het jaar" verkiest. De voorbije jaren wonnen beire, OMG, yolo, kingsize en boeieeeuhh! de taalpoll.

Meest gelezen