"Meegezogen door de warmte van De Warmste Week"

Jan Van Biesen, de coördinator van De Warmste Week van Music For Life, is onder de indruk van de impact op Vlaanderen van de marathonuitzending. "Het klinkt bijna pathetisch, maar De Warmste Week heeft een hoger doel. Als je ziet wat dit ook nu weer allemaal teweegbrengt bij de mensen, die impact is heel indrukwekkend", klinkt het in een gesprek met deredactie.be.

De inzamelingsactie De Warmste Week is op de tweede dag op kruissnelheid gekomen. Tientallen actievoerders hebben op domein De Schorre in Boom hun bijdrage aan de inzamelingsactie voor meer dan 1.300 goede doelen voorgesteld.

"Maar De Warmste Week in De Schorre in Boom is slechts de megafoon voor de gehele actie. Het gaat ook om de vele honderden actievoerders die geld inzamelen en die niet in beeld komen. Alle acties die gevoerd worden, zijn het echte kapitaal van De Warmste Week", zegt coördinator en nethoofd Studio Brussel Jan Van Biesen.

"Vlaanderen heeft zich massaal gemobiliseerd om geld in te zamelen voor de goede doelen. Dat zien we aan het aantal registraties van initiatieven en er komen er nog steeds bij. Tot het einde van De Warmste Week kunnen initiatieven geregistreerd worden."

"Het is fantastisch om te zien dat er nog mensen zich op sleeptouw laten nemen door De Warmste Week en nog initiatieven starten. Ze worden meegezogen door De Warmste Week en dat is fantastisch."

© VRT Lies Willaert

"De symboliek wordt overstegen"

Jan Van Biesen heeft de voorbije twee etmalen al heel wat ontroerende en emotionele momenten beleefd.

"Ik zag bijvoorbeeld een groep rolstoelpatiënten en hun begeleiders. Zowel de actievoerders als het goede doel kwamen er samen. Ik zag het geluk in de ogen van die mensen, heel ontroerend."

"Op zo een momenten zie je waar de mensen het voor doen. Je hoort en voelt dat wat hier gebeurt de symboliek overstijgt en dat er echt iets gebeurt waar de mensen iets aan hebben. Dat motiveert het team achter De Warmste Week van Music For Life en mezelf enorm."

Geen gewone tv-, radio of internetuitzending

De drie presentatoren van De Warmste Week zijn nog steeds in goede conditie. "We zijn nog maar anderhalve dag ver, maar de verwachte koude zou hen de komende dagen parten kunnen spelen. Nu zijn ze nog in goede conditie. Het is onvoorspelbaar hoeveel last ze zullen hebben van vermoeidheid."

Jan Van Biesen dankt ook alle artiesten die zich voor het goede doel inzetten en deelnemen aan De Warmste Week. "Alle artiesten die meewerken zijn even waardevol. Ze komen allen met evenveel overtuiging spelen."

"We worden tijdens de uitzending af en toe hard geraakt. Dat is voor iedereen hier een grote motivatie. De Warmste Week is geen gewone tv-, radio- of internetuitzending. Het klinkt bijna pathetisch, maar als je ziet wat dit allemaal teweegbrengt, die impact is indrukwekkend. De Warmste Week dient een hoger doel", besluit Van Biesen.

Meest gelezen