Bondskanselier Angela Merkel is "in rouw"

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft via haar woordvoerder laten weten "in rouw" te zijn na de dodelijke aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. "We hopen dat de vele gewonden hulp krijgen", meldt haar woordvoerder Steffen Seibert.
AFP or licensors

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft via haar woordvoerder laten weten dat ze "in rouw" is na de aanslag in Berlijn. Merkel staat in nauw contact met de burgemeester van Berlijn Michael Müller en minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière over de situatie.

De Maizière meldt dat er crisisoverleg is met de veiligheidsdiensten van het land. "Ik werd meteen na het vreselijke voorval op de kerstmarkt ingelicht. Mijn gedachten zijn nu bij de familieleden van de doden en gewonden", reageert de minister.

Meest gelezen