Burgemeester Berlijn: "Situatie onder controle"

De politie van Berlijn heeft de situatie in de hoofdstad van Duitsland weer onder controle na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. Bij de aanslag zijn negen mensen om het leven gekomen. "Wat we hier zien, is dramatisch", reageert Michael Müller, de burgemeester van Berlijn, op de Breitscheidplatz.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De politie van Berlijn heeft de bevolking van de Duitse hoofdstad gevraagd om thuis te blijven en geen geruchten te verspreiden via sociaalnetwerksites. "Er zijn op dit ogenblik geen aanwijzingen van andere gevaarlijke situaties", meldt de politie op Twitter.

De situatie na de aanslag maandagavond op een kerstmarkt in Berlijn is opnieuw onder controle na de gebeurtenissen. "Wat we hier zien, is dramatisch", reageert burgemeester Michael Müller (SPD) op het plein waar de aanslag plaatsvond.

Müller zei dat zijn gedachten nu vooral uitgaan naar de families en de slachtoffers van de aanslag.

Een vrachtwagen reed vanavond in op een kerstmarkt in de buurt van de Gedächtniskirche op de Breitscheidplatz. Volgens de politie zijn er 12 mensen omgekomen en zijn er 48 mensen gewond geraakt.

Meest gelezen