Dochter vindt onvoltooide toneeltekst Harry Mulisch

De dochter van de overleden Nederlandse schrijver Harry Mulisch heeft in de werkkamer van haar vader een onvoltooide toneeltekst van zijn hand gevonden uit 1952. Het werk heet "Het twaalfde huis van monsieur Zimbalist" met als ondertitel: "Gesprek met de stilte".

"Alles wat ik zoek, vind ik in mijn vaders werkkamer. En wat ik niet heb gezocht maar tot mijn grote verrassing wel heb gevonden is een onvoltooide toneeltekst uit 1952", vertelt Frieda. "Als een schrijver de uitdaging aangaat om het toneelstuk te voltooien zouden we de woorden die mijn vader nooit schreef wellicht toch kunnen horen in het theater. Harry Mulisch leunt dan wellicht tevreden achterover in zijn stoel als hij de woorden herkent hij die hij zelf niet schreef."

Frieda Mulisch organiseert op 24 januari samen met regisseur Ursul de Geer een theatrale lezing van dit werk in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Acteurs Waldemar Torenstra, Peter Bolhuis en Anne Lamsvelt zullen er de hoofdrollen lezen.

Voor de lezing wordt dan ook een aantal schrijvers uitgenodigd die mogelijk het stuk zouden kunnen voltooien.