Dreigingsniveau in ons land blijft op 3

Het dreigingsniveau in België blijft op drie na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon vanavond aangekondigd op Twitter. Verschillende Belgische politici betuigden via Twitter hun medeleven met de slachtoffers.

Premier Charles Michel (MR) volgt vanop zijn kabinet de gebeurtenissen in Berlijn op de voet. Dat gebeurt in nauw overleg met de veiligheidsdiensten, het crisiscentrum en de kabinetten van Justitie en Binnenlandse Zaken.

Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) laat weten dat het dreigingsniveau in ons land behouden blijft op niveau 3. Dat gebeurt op advies van het OCAD, het centrum dat de dreiging analyseert. Niveau 3 betekent dat een aanslag mogelijk en waarschijnlijk is, maar dat er geen specifieke doelwitten geviseerd worden.

Ook in Nederland blijft het dreigingsniveau ongewijzigd. Een aantal grote Duitse steden hebben de toegangen tot kerstmarkten wel bemoeilijkt voor voertuigen. Ook in Frankrijk en in Tsjechië zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen voor evenementen waar veel mensen bijeenkomen.

Steunbetuigingen

Net als Jambon hebben ook premier Michel en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR), net als enkele andere politici, op Twitter hun medeleven betuigd met de slachtoffers in Berlijn.

Meest gelezen