Ook Spanje is in de ban van een kerststalrel

Niet alleen in Holsbeek, maar ook in Spanje doet een kerststal de gemoederen dezer dagen hoog oplopen. Een seksshop heeft de heilige familie op dildo's laten schilderen en die in de etalage geplaatst. Zowel voor- als tegenstanders roeren zich.
Central European News (CEN) accepts no liability for any damages, loss or legal action resulting from the use of images supplied

Hoort een kerststal thuis in het gemeentehuis? Die vraag staat vandaag centraal in Holsbeek in Vlaams-Brabant. In Talavera de la Reina in Spanje discussiëren ze al weken over een gelijkaardige kwestie: horen Jezus, Maria en Jozef thuis op keramische dildo's in de etalage van een seksshop?

Enkele weken geleden bestelde de eigenaar van de winkel Non Sit Peccatum de aparte seksspeeltjes bij een kunstenaar. Toen hij ze in zijn etalage plaatste, kreeg hij aanvankelijk positieve reacties. Maar al gauw lieten ook tegenstanders zich horen.

Via sociale media kreeg de eigenaar tal van beledigingen naar zijn hoofd geslingerd van mensen die zich beledigd voelden. Even later besmeurden vandalen de gevel van zijn winkel met het woord "pecadores" ("zondaars"). Tot slot riep een groep gelovigen die zichzelf de Kinderen van de Maagd Maria noemt op tot een boycot.

Vorige week verwijderde hij de dildo's te langen leste uit zijn etalage. In de plaats hing hij een poster op met een oproep op het internet over de kwestie te stemmen. Een overweldigende meerderheid van bijna tachtig procent van de respondenten stemde voor de terugkeer van de seksspeeltjes, een signaal dat de eigenaar naar eigen zeggen zal respecteren. Of de kous daarmee af is, is vooralsnog de vraag.

Meest gelezen