Politie zet waterkanon in tegen betogers aan Congolese ambassade in Brussel

Aan de Congolese ambassade in Brussel hebben een 200-tal mensen betoogd tegen de Congolese president Joseph Kabila. Een aantal heethoofden gooide met stenen richting de ambassade. De politie moest het waterkanon inzetten.

De betoging vertrok rond 15 uur aan de Naamsepoort en trok over de kleine Brusselse Ring naar de Congolese ambassade. De uitgeweken Congolezen protesteren tegen het aanblijven van president Kabila. Aan de ambassade liep het even uit de hand. Woedende betogers gooiden met projectielen, onder meer kasseistenen, naar de ambassade, die werd afgeschermd door de politie.

De politie zette vervolgens pepperspray en het waterkanon in om de betogers tot bedaren te brengen, zo bevestigt Ilse Van de Keere van de Brusselse politie aan onze redactie. De organisatoren hebben beslist om de betoging te beëindigen aan de ambassade. Normaal was gepland om nog naar Schuman te trekken. 

Meest gelezen