Puerto Ricaanse Stephanie Del Valle is Miss World 2016

Miss België 2016 Lenty Frans is in de top tien geëindigd bij de Miss World-verkiezing in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC. Het is geleden van 1996 dat een Belgische miss nog de laatste tien haalde, zo meldt het Nationaal Comité Miss België. De winnares van Miss World 2016 is Stephanie Del Valle uit Puerto Rico (foto boven).

De 22-jarige studente geneeskunde uit Sint-Lenaarts (provincie Antwerpen) Lenty Frans "verdedigde als enige overblijvende Europese kandidate de Belgische kleuren met een toespraak over gezondheid en het belang van de toegankelijkheid tot gezondheidszorg", aldus het Comité.

"Tussen de 117 kandidaten blonk ze niet enkel uit met haar stralende lach, maar ook met haar goededoelenproject waarbij ze de kinderen in Cambodja steunt zodat deze onderwijs en gezondheidszorg krijgen."

Frans (foto onder) was bovendien de enige Europese in die top tien, wat haar dus ook een beetje Miss Europa maakt.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de 19-jarige Stephanie Del Valle uit Puerto Rico. Miss Puerto Rico, die rechten en communicatie studeert, zei noemde het "een eer en een grote verantwoordelijkheid" om haar land te mogen vertegenwoordigen. Miss Puerto Rico werd gevolgd door eerste runner-up Miss Dominicaanse Republiek en tweede runner-up Miss Indonesië.

Meest gelezen