Twitterende Bana (7) -en 350 anderen- geëvacueerd uit Oost-Aleppo

Zeker 350 burgers zijn de afgelopen uren geëvacueerd uit Oost-Aleppo. Onder hen Bana (7) die ietwat bekendheid kreeg door tijdens het beleg van de Syrische stad te twitteren. Intussen zouden ook mensen geëvacueerd worden uit twee dorpen die worden belegerd door de rebellen.

Zeker 350 mensen zouden met bussen Oost-Aleppo hebben verlaten en veilig zijn overgebracht naar rebellengebied. Nog ruim 1.000 anderen wachten op evacuatie uit de zwaar belegerde stad. Onder de 350 geëvacueerden zou zich ook de 7-jarige Bana bevinden. Het meisje werd bekend door haar Twitter-account waarop ze verhalen deelde over het beleg van Aleppo.

Daarnaast zouden ook de eerste burgers zijn vertrokken uit twee dorpen die worden belegerd door de rebellen. Hun vertrek was onderdeel van de deal over de evacuatie van Oost-Aleppo. Enkele duizenden burgers uit Aleppo mogen vertrekken in ruil voor de veilige doorgang van regeringsgezinde burgers in Foah en Kefraya. Volgens de Syrische staatstelevisie hebben 10 bussen vol burgers en gewonden uit de twee dorpen intussen Aleppo bereikt.

Gisteren nog zouden verschillende van de bussen die voor die evacuatie zouden worden gebruikt in brand zijn gestoken. Een provocatie die de hele deal even op de helling heeft gezet.

Meest gelezen