34-jarige man opgepakt bij antiterreuractie in Schaarbeek

De politie heeft tijdens een politieactie in Schaarbeek gisteravond een 34-jarige man opgepakt die in het bezit was van wapens. Dat meldt het Brusselse parket. De man werd ervan verdacht wapens en explosieven te bezitten en had terroristische bedreigingen geuit.

Gisteravond voerde de federale politie met ondersteuning van de lokale politie van Brussel Noord een grootscheepse operatie op en rond het Liedtsplein. Er waren verschillende huiszoekingen waarbij ook een man opgepakt is. De politie verdacht hem ervan in het bezit te zijn van wapens en explosieven. Hij zou ook bedreigingen geuit hebben van terroristische aard.

De man was al bekend voor andere feiten zoals diefstallen en slagen en verwondingen. Hij wordt later vandaag voor de onderzoeksrechter geleid. Het parket vraagt dat hij onder aanhoudingsbevel wordt geplaatst.

Bij de huiszoekingen zijn ook verschillende voorwerpen in beslag genomen, waaronder wapens en computermateriaal. De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) kwam ter plaatse voor een verdacht pakket, maar vond geen explosief materiaal terug.

Meest gelezen