"The great British bake-off" komt naar Vlaanderen

Het populaire Britse bakprogramma "The great British bake-off" krijgt een Vlaamse versie. Zender Vier heeft het format gekocht, zo schrijven de kranten van Mediahuis. Vier bevestigt dat het programma in de loop van volgend jaar wordt uitgezonden.
De deelnemers van het meest recente seizoen van "The great British bake-off"

"The great British bake-off" is een van de populairste programma's van de afgelopen jaren én een van de meest succesvolle televisieformats aller tijden. Het bakprogramma waarin amateurkoks hun kunnen tonen, houdt al jarenlang miljoenen Britten aan hun televisie gekluisterd. In Groot-Brittannië laat het programma in de kijkcijferslijstjes zelfs makkelijk "The voice" achter zich.

In de loop van 2017 komt Vier met een eigen versie van het programma. "De werktitel is voorlopig "Bake-off Vlaanderen", en de kans bestaat dat we die effectief behouden", vertelt Kristof Demasure van Vier. "De term "bake-off" klinkt zeer herkenbaar in de oren, en maakt meteen het verschil met andere kookwedstrijden of culinaire programma's."

"Meerderjarigheid geen vereiste"

De voorbereidingen voor het programma zijn volop aan de gang. Kandidaten met baktalent kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op de website van Vier. Opvallend daarbij: deelnemers "van 16 tot 99 jaar" kunnen zich kandidaat stellen.

"Het klopt dat deelnemers niet meerderjarig hoeven te zijn voor dit programma. 18 jaar is niet de grens om te kunnen bakken, vonden we", aldus Demasure. "Een bakprogramma is ook een ander gegeven dan een avontuurlijke show die in het buitenland wordt opgenomen, zoals "De Mol". "Bake-off Vlaanderen" wordt een programma voor jong en oud, en dat zal zich ook weerspiegelen in de groep deelnemers."

Wie de gezichten worden van "Bake-off Vlaanderen", is nog niet geweten. "Er lopen gesprekken, zowel met gezichten binnen Vier als daarbuiten", zegt Demasure daarover. "Het is een kwestie van agenda's. De casting van onze kandidaten en de gezichten van het programma verloopt volledig parallel. Tegen het voorjaar moet die puzzel gelegd zijn."

Meest gelezen