Belgische reisorganisatie in Berlijn: "Deze kerstmarkt stond vandaag op ons programma"

Heel wat Vlamingen zijn momenteel aanwezig in Duitsland om kerstmarkten te bezoeken, waaronder een groep toeristen die met Reizen Lauwers de Duitse hoofdstad bezoekt. "We zijn opgeleid om zo'n situaties op te vangen", zegt buschauffeur Jan Cuppens vanuit Berlijn.

"Je zit meteen midden in de realiteit", laat Jan Cuppens weten vanuit Berlijn. Cuppens is buschauffeur bij reizen Lauwers en begeleidt momenteel samen met een gids een Vlaamse groep toeristen door de Duitse hoofdstad. "Eerst was er ongeloof, maar daarna begon het nieuws door te sijpelen." De groep Vlaamse toeristen was in het hotel tijdens de aanslag, maar zou vandaag de kerstmarkt bezoeken.

Het is nog niet duidelijk hoe de reis verder zal verlopen, maar volgens Cuppens is het niet zo dat toeristen in zijn groep terug naar België willen vertrekken. "We zijn opgeleid om met zulke situaties om te gaan. We gaan het programma vandaag aanpassen en de buurt waar het gisteravond gebeurde, vermijden. Het is onzeker hoe de mensen daarop zullen reageren. Dit zal een heel bewogen kerstreis worden."

Meest gelezen