Burgemeester Berlijn: "Een aanslag op onze vrijheid"

"Een aanslag op onze vrijheid." Zo noemt de Berlijnse burgemeester Michael Müller de aanslag op de kerstmarkt op een persconferentie.

"Een aanslag op onze vrijheid" gepleegd door "vijanden van de democratie", noemt Müller de gebeurtenissen van gisteravond.

De burgemeester betuigde aan het begin van de persconferentie zijn steun aan de slachtoffers en hun familie. In het bijzonder dankte hij de hulpdiensten en ziekenhuizen die op een professionele manier veel mensen hielpen gisteravond.

De veiligheidsmaatregelen zullen de volgende dagen verhoogd worden. Senator van Binnenlandse Zaken Andreas Geisel zei dat de festiviteiten rond nieuwjaar wel doorgaan. Er moet wel bekeken worden hoe de veiligheid kan worden gegarandeerd.

Meest gelezen