Donald Trump veroordeelt de aanslagen op Russische ambassadeur en Berlijn

De Amerikaanse president-elect Donald Trump heeft de moord op de Russische ambassadeur in Turkije, begaan door "een radicale islamitische terrorist", veroordeeld en het dodelijke incident met een vrachtwagen op een kerstmarkt in Berlijn een "verschrikkelijke terreurdaad" genoemd

De Amerikaanse president-elect Donald Trump heeft de moord op de Russische ambassadeur in Turkije, begaan door "een radicale islamitische terrorist", veroordeeld. De Republikein sprak in een communiqué zijn medeleven uit aan de familie en de intimi van ambassadeur Andrej Karlov.

Al maanden ijverend voor warmere Amerikaans-Russische betrekkingen vond Trump ook dat de moord "een aanfluiting is van alle regels van de beschaafde wereld" en "unanieme veroordeling" verdient.

"verschrikkelijke terreurdaad"

Trump heeft het dodelijke incident met een vrachtwagen op een kerstmarkt in Berlijn een "verschrikkelijke terreurdaad" genoemd en in de schoenen van islamisten geschoven.

"Onze gedachten en gebeden gaan naar de geliefden van de slachtoffers van de verschrikkelijke terreuraanslag in Berlijn", zei Trump. "Onschuldige burgers zijn op straat vermoord terwijl zij zich juist opmaakten om Kerstmis te vieren", zei de Republikein in een mededeling.

"Regelmatig slachten IS en andere islamitische terroristen christenen in hun gemeenschap en plaatsen van cultus af als deel van hun wereldwijde jihad", aldus Trump. Deze terroristen, hun regionale en wereldwijde netwerken moeten van de aardbodem geveegd. "Een opdracht die wij met alle vrijheidslievende partners willen uitvoeren".

Op het ogenblik dat Trump zich uitsprak was in Berlijn wel sprake van een mogelijke aanslag, maar niet van een terroristische achtergrond.

"Vandaag waren er aanslagen in Turkije, in Zwitserland en in Duitsland, en het wordt alsmaar erger. De beschaafde wereld moet zijn denken aanpassen", twitterde Trump in een andere boodschap.
 

Meest gelezen