Michel: "Belgische kerstmarkten en vuurwerk gaan voorlopig door zoals gepland"

De kerstmarkten in ons land blijven op dit moment doorgaan zoals gepland. Dat heeft premier Michel (MR) verklaard in een reactie op de aanslag in Berlijn gisteravond. Ook het vuurwerk in onder meer Brussel en Antwerpen in de nacht van oud naar nieuw zou doorgaan. "Maar we moeten alert blijven."

Volgens Michel waren al verschillende maatregelen van kracht om de kerstmarkten in ons land te beschermen tegen mogelijke terreurdaden. De premier zegt dat de autoriteiten dus "bijzonder alert en aandachtig zullen blijven".

Op basis van de analyse van het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) is er geen beslissing genomen om de kerstmarkten te annuleren. Maar de lokale autoriteiten blijven bijzonder aandachtig. Ook het vuurwerk in de grote steden zoals Brussel en Antwerpen gaat door. "Al kan die beslissing altijd aangepast worden", nuanceert Michel.

Michel hoopt dat iedereen "veel plezier zal hebben tijdens de kerstvakantie". Hij raadt de bevolking aan de instructies van politiediensten op te volgen en verdachte incidenten te signaleren.

Morgen wordt de veiligheidssituatie in ons land opnieuw geëvalueerd tijdens de veiligheidsraad.

Meest gelezen