Michelle Obama: "Mijn deur staat altijd open voor Melania"

First Lady Michelle Obama is bereid om haar opvolgster Melania Trump met raad en daad bij te staan, zoals de traditie dat wil bij de machtsoverdracht. Dat heeft Obama gezegd in haar laatste grote interview voor de Trumps hun intrek nemen in het Witte Huis.

Obama's laatste interview gebeurde in aanwezigheid van talkshowhost en vriendin des huizes Oprah Winfrey in het Witte Huis zelf. "First Lady Michelle Obama says farewell to the White House" werd gisterenavond uitgezonden op de Amerikaanse zender CBS.

Winfrey en Obama hadden het onder meer uitgebreid over haar opvolgster Melania Trump. De huidige en toekomstige First Lady van de VS hebben elkaar meteen na de verkiezingen ontmoet.

"We hebben het toen over de kinderen gehad. En ik heb Melania gezegd dat mijn deur altijd openstaat voor haar. Zo heeft Laura Bush me ook ontvangen, enorm galant en behulpzaam", aldus Obama. "Ik ben dus niet de eerste die haar opvolgster met open armen ontvangt. Je weet simpelweg niet wat je moet verwachten tot je die eerste stappen in het Witte Huis zet. Ik zal Melania dus bijstaan zoals ik zelf ben geholpen in het begin. Vlak na de verkiezing heb je nog geen concrete vragen over de toekomst, die komen later pas."

"Ik word geen president van de VS"

Winfrey blikte met Obama ook terug op de verkiezingscampagne zelf. "Het was een hele uitdaging voor mij om de aanloop naar de verkiezingen te ervaren en gade te slaan aan de zijlijn, als burger. Het was zelfs pijnlijk", zegt ze daarover.

Toch benadrukte Michelle Obama ook dat ze de verkozen president Donald Trump steunen "want dat is belangrijk voor de gezondheid van dit land", zo sprak ze. "Dat is simpelweg het beste voor ons land."

Over haar eigen toekomst was Obama kort maar duidelijk. Sinds de verkiezing van Donald Trump wordt hardnekkig gefluisterd dat Michelle Obama ooit in de voetsporen van haar man Barack zou willen treden. Die geruchten heeft ze opnieuw formeel ontkend.

"Witte Huis heeft nood aan volwassene"

Michelle Obama hield ook nog een pleidooi over hoop. "Barack heeft dat woord niet enkel gebruikt in zijn campagne om stemmen te ronselen. Hij heeft zijn woorden ook omgezet in daden. Alles begint met hoop. Sommigen voelen nu hoe een leven zonder hoop op een toekomst aanvoelt. Daarom heeft het Witte Huis nood aan een volwassene die mensen op moeilijke momenten oprecht kan geruststellen."

Meest gelezen