Personeel De Persgroep ongerust over verhuis

De aangekondigde verhuis van De Persgroep Publishing veroorzaakt veel deining bij het personeel. "Een verhuis van de Brusselse rand naar het centrum van Antwerpen is voor velen niet vanzelfsprekend. De personeelsafvaardiging roept de directie op om gesprekken op te starten om de verhuis voor zoveel mogelijk collega's haalbaar te maken", melden de vakbonden.

De verhuis van De Persgroep Publishing van Kobbegem (Asse) naar het Kievitplein in Antwerpen, pal naast het station Antwerpen-Centraal, beroert de gemoederen. "Een verhuis van de Brusselse rand naar het centrum van Antwerpen is voor de meeste collega's verre van vanzelfsprekend", klinkt het bij de vakbonden.

"Heel wat collega's geven aan de verhuis niet te zien zitten. Tijdverlies, praktische moeilijkheden en familiale omstandigheden zijn de meest genoemde redenen. We verwachten dat De Persgroep een oplossing biedt voor de collega's die onredelijke verplaatsingstijden voorgeschoteld krijgen", zegt Tijs Hostyn, vakbondssecretaris van LBC-NVK.

Problematiek in kaart gebracht

De voorbije weken werd een enquête afgenomen bij 564 werknemers om de problematiek in kaart te brengen. Daaruit blijkt dat 9 op de 10 respondenten nu met de wagen, motor of bromfiets naar het werk komen. Bij een verhuis naar Antwerpen zouden ze gebruik moeten maken van het openbaar vervoer. De verplaatsingstijd wordt voor minstens 6 op de 10 collega's langer. Soms met meer dan anderhalf uur.

Bij de personeelsleden die de verhuis wel zien zitten, verwacht de grote meerderheid dat De Persgroep compensaties aanbiedt. Zo wil 85 procent de mogelijkheid om aan tele- of thuiswerk te doen en 84 procent wil glijdende werkuren. "We hebben de directie gevraagd om gesprekken op te starten en hopen spoedig van start te kunnen gaan en een akkoord te sluiten over de verhuis", aldus Hostyn.

Meest gelezen