Schade door warmte-onweders kostte verzekeringen 300 miljoen

De felle warmte-onweders in mei en juni van dit jaar hebben de verzekeringsmaatschappijen in ons land zo'n 300 miljoen euro gekost. In totaal werden 84.000 dossiers ingediend voor schade door storm of overstromingen.

Dit jaar was er duidelijk meer schade door natuurverschijnselen dan vorig jaar. "Warmte-onweders zijn er ieder jaar wel, maar dit jaar meer dan gebruikelijk", zegt Gauthier Robyns van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen.

Uit geen een enkele van de 589 Belgische gemeenten kwam niet minstens een paar schadegevallen. Het Oost-Vlaamse Horebeke had er het minst: één enkele claim.

Het grootste aantal dossiers, 5.099, staat op naam van Sint Truiden, ver voor de stad Antwerpen (2.898 claims), Landen (1.752 claims), Doornik (1.281 claims) en Wellen (1.172 claims).

Meest gelezen