Tupac Shakur, Pearl Jam en Joan Baez krijgen plaatsje in Rock & Roll Hall Of Fame

Hiphopper Tupac Shakur, grungerockgroep Pearl Jam en folkzangeres Joan Baez zijn enkele van de laureaten die mogen toetreden tot de legendarische Rock & Roll Hall of Fame 2017. Om verkozen te worden, moet de eerste single of het eerste album van de artiest minstens 25 jaar oud zijn.
AP1993

Zowel Tupac Shakur als Pearl Jam brachten hun debuutalbum uit in 1991, nu 25 jaar geleden. Ze zijn zo ook de eerste artiesten die hun carrière begonnen in de jaren 90 die opgenomen worden in de Hall of Fame.

Het debuutalbum van Tupac Shakur "2Pacalyse now" kwam uit in november 1991. De hiphopper werd vijf jaar later neergeschoten in Las Vegas. Hij geldt nog steeds als een van de beste artiesten in zijn genre. Sinds begin dit jaar komt hij in aanmerking voor een plaatsje in de Hall of Fame.

"Grote eer"

Ook Pearl Jam kwam pas dit jaar in aanmerking. In mei gaf gitarist Mike McCready in een interview met Rolling Stone al aan dat "het een grote eer zou zijn". Via Twitter liet de band alvast blij te zijn dat ze worden opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame 2017.

Lees verder onder tweet.

Voor Joan Baez kwam het nieuws als een totale verrassing: "Ik heb mezelf nooit beschouwd als een rock & roll-artiest. Maar als deel van de folkmuziekbeweging die in de jaren 60 een grote invloed had op de rockevolutie, vind ik het een grote eer om nu deel uit te maken van de Rock & Roll Hall of Fame.

Andere laureaten voor de Hall of Fame zijn onder meer de Amerikaanse rockgroep Journey, die tientallen miljoenen albums hebben verkocht tijdens de afgelopen 40 jaar, evenals de Britse rockformaties Yes en Electric Light Orchestra. De inhuldigingsceremonie zal op 7 april plaatsvinden in het Barclays Center in New York.

Meest gelezen