Veiligheidsmaatregelen Brusselse kerstmarkt nog eens gecontroleerd

De beschermingsmaatregelen voor de Brusselse kerstmarkt "Winterpret" zijn voor de start van het evenement herbekeken, rekening houdend met de aanslag in Nice van 14 juli. Dat laat de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur weten.

Nadat het nieuws bekend raakte van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn, werden alle veiligheidsmaatregelen nog eens gecontroleerd.

"Vanavond heb ik aan de politie en aan Brussels Major Events (de vzw die verantwoordelijk is voor de organisatie van grote evenementen op het grondgebied van de stad) gevraagd om een volledige ronde te doen op de site van Winterpret en alle plekken die beschermd worden te controleren", legt Mayeur uit.

"Er werd een extra politievoertuig ingezet aan een mogelijke toegang. Er konden geen vaste obstakels worden aangebracht, omdat de hulpdiensten er indien nodig moeten langs kunnen", aldus de burgemeester nog, zonder details te geven over de exacte locatie.
 

Meest gelezen