Vijf doden bij zware kettingbotsing in Frankrijk

Bij een kettingbotsing in het westelijke departement Vendée zijn vijf mensen om het leven gekomen. Bij de massa-aanrijding op de snelweg tussen Les Sables-d'Olonne en La Roche-sur-Yon zijn maar liefst 40 voertuigen betrokken, waaronder ook vrachtwagens, zo berichten Franse media.

Naast de vijf dodelijke slachtoffers zijn er bij het ongeval ook nog tal van gewonden gevallen. Hoeveel precies, is onduidelijk. Volgens de woordvoerder van de lokale brandweer zijn er verschillende mensen nog kritiek.

Het ongeval gebeurde op de snelweg tussen Sables-d'Olonne en La Roche-sur-Yon ter hoogte van Sainte-Flaive-des-Loups. De weg is daar momenteel nog in beide richtingen versperd, met zware verkeersproblemen tot gevolg. Mogelijk ligt de dichte mist aan de oorzaak van de kettingbotsing.

De prefectuur van de Vendée heeft een specifiek noodplan afgekondigd, voor situaties waarbij een aanzienlijk aantal slachtoffers is gevallen. Er is ook een crisiscel opgericht.

Meest gelezen