Vlaanderen loopt storm voor de Warmathons

Wie zich tijdens de Warmste Week van Music for Life van zijn sportiefste kant wil laten zien, zal zich moeten reppen. Zo goed als alle Warmathons zijn volledig volzet. Enkel voor het evenement in Leuven, op donderdag 22 december, lopen de inschrijvingen nog.
Op de eerste Warmathon in Brussel kwam koning Filip meelopen voor het goede doel.

Brussel heeft zondag de Warmathonspits afgebeten. De eerste editie van het evenement in onze hoofdstad lokte 3.837 lopers, onder wie onze koning Filip en minister van Media Sven Gatz (Open VLD). Gisteren was het de beurt aan Hasselt, waar 3.821 sportievelingen kwamen lopen voor het goede doel. De teller van beide evenementen samen staat intussen al op 84.080 euro.

Vanmiddag om 14 uur start de derde Warmathon, in het Minnewaterpark in Brugge. Die is volledig volzet. Olympische atleten Fred Deburghgraeve en Robert Van de Walle geven er het startschot.

Morgen is Antwerpen aan de beurt. Ook daarvoor kan je niet langer inschrijven. En ook voor de laatste Warmathon in Gent, op vrijdag 23 december is het maximimaantal inschrijvingen bereikt. Voor de Warmathon in Leuven, op donderdag 22 december, zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.

Dagelijks veiligheidsoverleg

Omwille van de aanslag in Berlijn is er dagelijks veiligheidsoverleg tussen de organisatie van alle Music for Life-evenementen en de hulpdiensten. "Maar de veiligheid stond sowieso al op scherp", zegt woordvoerster Yasmine Van der Borght. "De gemaakte afspraken gaan nog meer dan anders nauwgezet worden opgevolgd en we evalueren dagelijks de situatie."

Provinciaal Domein De Schorre in Boom, waar de radioshow wordt gepresenteerd, is zodanig afgeschermd dat een aanslag met een voertuig zoals in Berlijn er in principe niet kan gebeuren. "Bovendien staan er ook dit jaar veiligheidsmensen op het terrein die rugzakken van bezoekers controleren", stelt Van der Borght. "Ook rond de Warmathons in grote steden zijn vooraf scherpe veiligheidsmaatregelen afgesproken met de stadsbesturen."

Meest gelezen