Wat ritselt er daar in de kerstboom?

De ene versiering in een kerstboom is de andere niet. Dat mocht Cheryl uit Frankston, Australië, ondervinden toen ze een slinger in haar boom opmerkte die ze er zelf niet ingehangen had. Bovendien bewoog de slinger. Er was immers een tijgerslang in haar huiskamer binnengeglipt en die had zich een weg gebaand naar Cheryls kerstboom.

De vrouw nam een foto van het dier en contacteerde slangenvanger Barry Goldsmith, die op nieuwswebsite Mashable zijn verhaal deed: "Dit is de eerste keer dat ik een slang effectief in de kerstboom aantrof. Een jaar geleden heb ik er al eens eentje weggehaald die beneden aan de boom lag."

"Tijgerslangen behoren wellicht tot de 10 giftigste dieren op deze aardbol. Maar gevaarlijk zijn ze niet, behalve als je hen met een stok aanport of hen bij hun staart vastneemt. Het is ook geen goed idee om deze slang te doden, want ze kunnen nog enige tijd blijven leven, ook al zijn ze erg verwond. Meestal hakt men het dier zijn kop af, maar daarom is het dier nog niet dood. Die kop oppakken leidt vaak nog tot erge bijtwonden. Bovendien gaat het hier ook om een beschermde diersoort."

"Maar eigenlijk is het het beste dat zij die een dergelijk dier aantreffen niets doen en zichzelf dan ook niet in gevaar brengen. Hang dus de held niet uit."

Iets wat Sheryl dus niet deed, toen ze dit aantrof:

Meest gelezen