Zes geïdentificeerde slachtoffers hebben Duitse nationaliteit

Na de aanslag met een vrachtwagen op een kerstmarkt in Berlijn gisteravond zijn al zes van de twaalf dodelijke slachtoffers geïdentificeerd. Ze hebben allemaal de Duitse nationaliteit. Dat heeft Holger Münch, baas van de Duitse federale recherche, gezegd op een persconferentie. 48 mensen raakten gisteravond gewond, onder hen zijn er 30 zwaargewonden.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Het Duitse openbare ministerie gaat uit van een aanslag met mogelijk "terroristische achtergrond". Peter Frank, baas van het openbaar ministerie, zei dat het onduidelijk is of er één of meerdere daders zijn, en of die al dan niet kompanen hadden.

"De vrachtwagen waarmee de aanslag werd gepleegd, wordt nog onderzocht, getuigen worden ondervraagd en videobeelden worden nog geanalyseerd", luidde het.

Frank bevestigde ook dat ermee rekening moet worden gehouden dat de gisteravond opgepakte verdachte niet de dader is van de aanslag.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen