Zware instorting in Duffel, twee slachtoffers zijn overleden

Bij het bedrijf Reynaers Aluminium in Duffel is een muur aan een nieuwbouw ingestort. Twee medewerkers van een onderaannemer die onder het puin bedolven raakten, zijn overleden. Twee gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers zijn arbeiders van een bouwfirma die een nieuw gebouw aan het zetten zijn bij Reynaers Aluminium.

De muur die ingestort is, was een losstaande muur achter een nieuwbouw. Tussen dat gebouw en die muur moest een trap worden gezet, een noodtrap aan de buitenkant. Daarbij is het dus misgegaan.

"Rond tien uur is een muur van de nieuwbouw ingestort. De slachtoffers werkten op de werf. Van ons bedrijf zelf raakte niemand gewond, maar onze mensen zijn uiteraard wel in shock", zegt CEO Martine Reynaers van Reynaers Aluminium.

De precieze oorzaak van de instorting is niet bekend.

Meest gelezen