"Aanvaardbare oplossing uitwerken voor Arco-spaarders"

De christelijke arbeidersbeweging Beweging.net, het vroegere ACW, zegt in een mededeling dat ze haar "medewerking verleent om met alle betrokken partijen een aanvaardbare oplossing uit te werken voor de Arco-spaarders". "We willen de taskforce van de regering alle slaagkansen geven", voegt Beweging.net eraan toe.

Het Europees Hof mag de Arco-regeling dan wel hebben afgeschoten, het Hof liet bij monde van woordvoerder Stefaan Van der Jeught de deur wel op een kier staan voor een alternatieve regeling en dat is waar Beweging.net op focust.

In de mededeling herinnert Beweging.net eraan dat "premier Michel in zijn State of the Union in oktober 2016 aankondigde een plan van aanpak op te stellen en een taskforce op te richten om een alternatieve regeling voor de coöperanten uit te werken."

De christelijke arbeidersbeweging leeft op hoop, en noemt de coöperanten in haar mededeling expliciet spaarders, hoewel het Europees Hof nu heeft geoordeeld dat het eigenlijk om aandeelhouders gaat: "We verlenen onze medewerking om met alle andere betrokken partijen een aanvaardbare oplossing uit te werken voor de Arco-spaarders. We willen de taskforce van de regering alle slaagkansen geven."

Meest gelezen