"De mol" trekt naar Zuid-Afrika: "We zijn verliefd geworden op het land"

"De mol" trekt komend seizoen naar Zuid-Afrika. Dat heeft presentator Gilles De Coster bekendgemaakt. De opnames zijn intussen al achter de rug. "We hebben ons de keuze geen moment beklaagd."

"We hebben gekozen voor Zuid-Afrika, omdat het een van de mooiste landen ter wereld zou zijn", zegt De Coster aan onze redactie. "Dat is uiteindelijk ook gebleken. Het is een ontzettend mooi land met een rijke cultuur en geschiedenis. Dat schiep veel mogelijkheden voor een reeks als "De mol". We zijn met z’n allen echt verliefd geworden op Zuid-Afrika."

Voor de start van de opnames was de presentator zelf nog nooit in het land geweest. "Het is altijd leuk om een nieuw land te ontdekken, ook al is het om er twintig uur per dag te werken", zegt hij. "Maar we hebben er wel van genoten. Soms zaten we uren in de auto tussen twee locaties in. De schoonheid van de landschappen is amper te vatten. We hebben ons de keuze totaal niet beklaagd."

"Volle goesting"

Over wat de kijker mag verwachten van het komende seizoen, kan De Coster nog niet al te veel zeggen. "We hebben alleszins even hard ons best gedaan als vorig seizoen", klinkt het. "Zo zijn we met nog meer camera’s naar daar getrokken. Op de terugweg heb ik ze even geteld. Alles samen (grote en kleine camera’s, maar ook GoPro’s en dergelijke, nvdr.) waren het er 44."

"We hebben ook een kwart meer beelden gedraaid dan vorig jaar. Dat maakt de berg die we nu aan het beklimmen zijn (de montage, nvdr.) nog hoger", zegt De Coster. "Ik merk dat na het vorige seizoen - dat goed onthaald is - met veel nieuwsgierigheid wordt uitgekeken naar het volgende seizoen. We werken dus met volle goesting om er opnieuw een goede reeks van te maken."

Het nieuwe seizoen van "De mol" start komend voorjaar op Vier. Een precieze uitzenddatum is nog niet bekend.

Meest gelezen