Al minstens 29 doden geteld na ontploffing in Mexico

Bij een explosie op de grootste vuurwerkmarkt van Mexico, in een voorstad van Mexico-Stad, zijn minstens 29 doden gevallen en 70 mensen gewond geraakt. De vuurwerkmarkt van Tultepec is rond de feestdagen bijzonder populair.
AFP or licensors

"Zesentwintig mensen stierven ter plekke, drie mensen overleden in het ziekenhuis, waardoor er in totaal 29 mensen om het leven kwamen", zegt Eruviel Avila, de gouverneur van de staat Mexico.

Op beelden die op de sociale media verspreid werden is een reeks explosies te zien, gevolgd door een gigantische rookwolk. "De markt is volledig verdwenen", zegt Luis Felipe Puente, het hoofd van de civiele bescherming aan televisiezender Televisa. Hij zegt ook dat verschillende gewonden er erg aan toe zijn.

Soldaten en de politie stonden de hulpdiensten bij bij het evacueren van de slachtoffers, van wie een aantal zware brandwonden opliep. De brandweerlui slaagden er na drie uur in om het vuur onder controle te krijgen. Veel woningen en voertuigen in de buurt raakten zwaar beschadigd.

In 2005 is dezelfde markt al eens volledig verwoest door een brand die ook veroorzaakt werd door de explosie van vuurwerk. Een jaar later werden bij een andere brand meer dan 200 standjes verwoest.

Meest gelezen